Våra tjänster

Våra tjänster

Vi erbjuder dig möjligheten att ha all din däckservice på ett och samma ställe.

Vi erbjuder dig service som passar dina behov. Vi är övertygade om att du som nöjd kund har all anledning att välja oss igen.

Våra tjänster utförs av däckspecialister med lång erfarenhet. Du kan också konsultera oss för att välja rätt typ av tjänst och rätt produkt.

Vi erbjuder däckservice, däckförvaring av dina sommar- och vinterhjul, framvagninställning, balansering samt montering av däck på fälgar.

Välkommen till en däckstatuskontroll om du är osäker på hur dina däck egentligen mår.

Vår service samt våra tjänster:

Försäljning av däck och fälgar

Vi samarbetar med de stora däck- och fälgmärken och har ett stort sortiment i eget lager. Vi importerar också vissa märken själva och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Vi kan också erbjuda snabba leveranser. Normalt brukar det ta 2 arbetsdagar att få in en beställning, men avvikelser kan förekomma beroende på produkt typ och/eller tillgänglighet av produkten.

Däckförvaring

Vi tackar för ditt förtroende att förvara dina däck hos oss. När du förvarar dina däck hos oss får du:

 • Förvaring av hjul (vinter/sommar) 
 • Tvättning av däck och fälg 
 • Konditionskontroll av dina däck
 • Byte av dina hjul 
 • Kontroll av lufttryck i däck

Våra priser varierar bland annat beroende på storleken på bilen.

Våra däckförvaringspriser för personbilar (4 däck) börjar från 550:- per säsong.


Balansering

Är du osäker på om dina däck är balanserade? Känner du konstiga vibrationer när du kör? Kom in så gör vi en konditionskontroll.

Vi rekommenderar att du balanserar alla däck på din personbil. Detta ger jämnt och bra grepp.

Balansering bör ses som en färskvara och behöver göras om. Anledningen kan vara slitage eller att en eller fler balansvikter kan ha lossnat.

Obalans kan också ha sin källa i andra delar som man ibland inte kan lösa enbart genom att balansera om hjulet.

Obalans kan uppkomma då däcket fläckvis slitits på grund av exempelvis uttjänta stötdämpare eller en skada på fälgen. Vid sådana fall bör eventuella fel rättas till innan hjulen balanseras på nytt.

Vid balansering tar vi bort gamla balanseringsvikter och smuts innan vi sätter upp hjulet i balanseringsmaskinen. Balanseringsmaskinen upptäcker både statisk obalans, som ger upphov till att hjulet hoppar och dynamisk obalans som skapar vibrationer i sidled. Balanseringsmaskinen hjälper oss att hitta rätt plats att sätta balanseringsvikter på för att neutralisera obalansen. Ibland krävs att däcket lossas och roteras på fälgen för att nå ett bra resultat. Balanseringsvikter till nya fälgar är alltid fria från bly och brukar normalt vara av zink eller stål.

Våra priser varierar beroende på storleken och typen på fälgen.

Våra priser för balansering av personbilar för personbilar börjar från 100:- per däck.

Däckbyte

Är det dags att byta dina däck? Vi hjälper dig med ditt däckbyte. Låt oss hjälpa dig att byta dina däck tryggt och säkert.

Vi gör en konditionskontroll (rätt hastighetsklass och dimension samt berättar för dig om däckens mönsterdjup) innan vi byter. Vi ser till att bultarna dras åt med rätt kraft och justerar lufttrycken i däcken. Vi vill att du känner dig tryggare när du kör bil.

Våra priser varierar beroende på bilstorleken.

Våra priser för byte av 4 däck för personbilar börjar från 250:-.

Framvagnsinställning

Har du nyligen bytt styrleder, spindelleder, bussningar och stötdämpningar på din bil? Känns bilen orolig och du får en känsla att styrningen drar åt något håll när du kör? Upplever du att dina däck slits ojämnt eller onormalt fort? Råkade du upptäcka trottoarkanten eller den stora gropen försent?

Då har du all anledning att besöka oss för en eventuell framvagnsställning. Rätt framvagnsinställning ökar säkerheten, minskar slitage på däcken, minskar bensin förbrukningen samt ger dig bättre grepp om ratten. Vi använder avancerad datorutrustning för framvagnsinställning.

Priserna varierar beroende på storleken på din bill. Handlar du nya däck så kan vi erbjuda bättre priser på framvagnsinställningen.

Våra priser för framvagnsinställning av personbilar börjar från 900:-.

Montering

Har du fyndat och fått bra däck som du vill ha monterat på dina fälgar? Eller du kanske har köpt nya fälgar och vill ha dina däck på de nya fälgarna? Låt oss hjälpa dig med montering av dina däck på dina fälgar.

Följande moment ingår i montering:

 • Ta loss däcken som sitter på fälgarna
 • Montera de däck du har med dig
 • Balanserar däcken

Priserna varierar beroende på på storleken på däcken och typen av fälg.

Våra priser för montering av däck på fälg för personbilar börjar från 175:- per st.

Vi lagar punktering:

Upplever du att du fyller på dina däck för ofta? Du kanske anar någon typ av smygläcka på något däck? Titta förbi så gör vi en konditionskontroll och en generell bedömning av däckens kondition.
Skulle vi hitta någon punka så är det självklart att vi lagar den åt dig.

Vi rekommenderar inte lagning av däck som

 • har tre hål eller mer
 • har fabrikationsfel eller slitits bitvis
 • närmat sig gränsen för mönsterkontroll

Priserna varierar beroende på däcktyp samt antalet hål.

Våra priser för lagning av punktering börjar från 250:-.